Ajatuksemme vastuullisuudesta

Ekta Helsingissä meitä ohjaa vahva usko vastuullisiin ja eettisiin valintoihin liiketoimintamme kaikilla osa-alueilla, aina käyttämämme suomalaisen villan hankinnasta yhteistyöhön paikallisten tavarantoimittajien kanssa ja oikeudenmukaisten työolojen varmistamiseen. Pyrimme myös edistämään tietoista kuluttajuutta kannustamalla asiakkaitamme investoimaan laadukkaisiin, ajattomiin tuotteisiin, joita voi käyttää vuosia. Näiden arvojen ja periaatteiden noudattamisella toivomme voivamme vaikuttaa myönteisesti muotiteollisuuteen ja edistää kestävämpää ja oikeudenmukaisempaa tulevaisuutta.

Suomalainen lammas

Suomessa meillä on huomattavasti vähemmän lampaita kuin Austraaliassa ja Uudessa-Seelannissa ja siksi pystymme kohtelemaan niitä erityisen hyvin. Vain noin 130 000 lammasta asuu alueella, joka on paljon suurempi kuin Uusi-Seelanti, jossa on 26 miljoonaa lammasta. Lampailla on tilaa elää ja laiduntaa tavalla, joka lisää luonnon monimuotoisuutta.

Lampaita käsitellään erityisen hellävaraisesti, ja ne keritään kerran tai kahdesti vuodessa. Tuskallinen mulesing-leikkaus on laissa kielletty Suomessa eikä lampaille käytetä heille tai ympäristölle haitallisia torjunta-aineita.

Suomalainen lampaanvilla

Käytämme vain 100% suomalaista lampaanvillaa. Se on luonnollinen ja uusiutuva materiaali, se on ekologinen ja 100 % biohajoava ja kierrätettävä. Olemme ylpeitä siitä, että pelastamme tonneittain suomalaista villaa siltä, että se muuten joutuisi jätteeksi.

Suomalaisessa lampaanvillassa on enemmän lanoliinia kuin muissa villatyypeissä ja se on hyvä iholle. Lanoliini tekee villasta pehmeämmän, tahrankestävämmän ja vettä hylkivämmän. Villa on joustavaa, hengittävää ja kestävää, eikä se kutise tai nyppiinny helposti. Tuotteitamme on mukava käyttää ympäri vuoden ja niitä on helppo hoitaa.

Värjäämätön villa

Me Ekta Helsingissä emme värjää neuleitamme. Lankamme on täysin luonnollista, ja nautimme suomalaisen lampaanvillan kauniista luonnonväreistä. Luonnollisen lampaanvillamme värit vaihtelevat luonnonvalkoisesta harmaaseen, beigeen ja ruskeaan.

Emme käytä haitallisia kemikaaleja, joita käytetään tekstiilien värjäämiseen. Tekstiilivärit ovat suuri ympäristöhuoli, sillä ne ovat syöpää aiheuttavia ja päätyvät lopulta myrkylliseksi jätteeksi, jos niitä ei käsitellä ja käytetä oikealla tavalla.

Tuotanto

Kaikki tuotteemme valmistetaan eettisesti Suomessa suomalaisesta lampaanvillasta. Maatilalta vaatekaappiin -filosofiamme takaa, että sekä lampaiden että ihmisten hyvinvointi on optimoitu, ja kaikki prosessimme ovat eettisiä ja läpinäkyviä.

Matka lampaasta villapaitaan on mahdollisimman lyhyt. Suomalainen villa keritään, kehrätään ja neulotaan Suomessa, vain 500 kilometrin säteellä.

Ajaton muotoilu

Emme usko nopeatempoisiin kausiluonteisiin muotitrendeihin, jotka aiheuttavat tarpeetonta jätettä. Neuleemme on suunniteltu kestämään. Mallimme ovat ajattomia ja niitä voi käyttää monissa eri tilaisuuksissa. Olemme suunnitelleet ne mukavaan ja monipuoliseen ympärivuotiseen käyttöön.

Vaatteemme ovat aitoja ja kestäviä, ja ne valmistetaan paikallisesti pienissä erissä. Niiden hinta voi olla korkeampi kuin muiden, mutta hyödyt planeetalle, ilmastolle sekä eläinten ja ihmisten hyvinvoinnille ovat mittaamattomat.

Pakkaaminen ja kuljetus

Koko toimitusketjumme on ilmastoälykäs aina kotiovellesi asti.

Kuljetuskumppanimme ovat hiilineutraaleja. Tilausten pakkaamiseen käytämme kierrätysmateriaaleista valmistettuja kierrätettäviä pakkauksia, ja noudatamme muovittomuus- ja jätteettömyyspolitiikkaa.

Muotiteollisuus aiheuttaa 10 prosenttia kaikista hiilidioksidipäästöistä, ja 85 prosenttia kaikista tekstiileistä päätyy vuosittain jätteeksi. Me kieltäydymme olemasta osa tätä.

Sertifikaatit

Ekta Helsinki on ensimmäinen suomalaisen muotialan tuotemerkki, jolle on myönnetty Pohjoismainen Joutsen-ympäristömerkki, joka on yksi maailman tiukimmista ympäristösertifikaateista.

Olemme ylpeitä tästä sertifikaatista, joka takaa, että koko tuotteidemme elinkaari raaka-aineesta loppuasiakkaaseen on ilmastotietoinen, eettinen ja ekologinen.

Meille on myönnetty myös Avainlippu-tunnus, jonka saavat vain Suomessa valmistetut tuotteet, sekä Design from Finland -merkki, sillä kaikki tuotteemme on suunniteltu Helsingissä.