Suomalainen lammas

Suomessa lammaskanta ei ole suuri ja senkin takia ehdimme kohdella lampaitamme erityisen hyvin. Suomessa asuu noin 130 000 lammasta, alueella, joka on paljon suurempi kuin Uusi-Seelanti, jossa on 26 miljoonaa lammasta. Lampaillamme on tilaa elää ja laiduntaa tavalla, joka lisää luonnon monimuotoisuutta.

Lampaita käsitellään erityisen hellävaraisesti ja keritään kerran tai kahdesti vuodessa. Tuskallinen muulesing-leikkaus on kielletty eikä lampaillemme käytetä ympäristölle haitallisia torjunta-aineita.

Villa

Käytämme vain 100 % suomalaista lampaanvillaa. Se on luonnollinen ja uusiutuva materiaali, samalla ollen ekologinen ja 100 % biohajoava ja kierrätettävä. Olemme ylpeitä siitä, että säästämme tonneittain suomalaista villaa siltä, että se muuten joutuisi jätteeksi.

Suomalaisessa lampaanvillassa on enemmän lanoliinia kuin muissa villatyypeissä ja se on hyvää iholle. Lanoliini tekee villasta pehmeämmän, tahrankestävämmän ja vettä hylkivämmän. Villa on joustavaa, hengittävää ja kestävää, eikä se kutise tai nyppiinny helposti. Tuotteitamme on mukava käyttää ympäri vuoden ja ovat lisäksi helppohoitoisia.

Värjäämätön villa

Me Ekta Helsingissä emme värjää neuleitamme. Lankamme on täysin luonnollista ja voimme vain ihastella suomalaisen lampaanvillan kauniita luonnonvärejä. Luonnollisen lampaanvillamme värit vaihtelevat luonnonvalkoisesta, harmaaseen, beigeen ja ruskeaan.

Olemme päättäneet olla käyttämättä haitallisia kemikaaleja, joita käytetään tekstiilien värjäämiseen. Tekstiilivärit ovat suuri ympäristöhuoli, sillä ne ovat syöpää aiheuttavia ja voivat päätyä myrkylliseksi jätteeksi.

tuotanto

Kaikki neuleemme valmistetaan Suomessa paikallisesta raaka-aineesta. Lammastilalta vaatekaappiin -filosofiamme takaa sen, että sekä lampaiden että ihmisten hyvinvointi on optimoitu ja kaikki prosessimme ovat eettisiä ja läpinäkyviä.

Matka lampaasta villapaitaan on mahdollisimman lyhyt. Suomalainen villa keritään, kehrätään ja neulotaan Suomessan vain 500 kilometrin säteellä.

ajaton muotoilu

Emme usko nopeatempoisiin kausiluonteisiin muotitrendeihin, jotka aiheuttavat turhaa jätettä. Neuleemme on suunniteltu kestämään. Mallimme ovat ajattomia ja niitä voi käyttää monissa eri tilaisuuksissa. Olemme suunnitelleet ne mukavaan ja monipuoliseen ympärivuotiseen käyttöön.

Vaatteemme ovat aitoja ja kestäviä, ja ne valmistetaan paikallisesti pienissä erissä. Niiden hinta voi olla korkeampi kuin monien muiden, mutta hyödyt maapallomme, ilmastollemme ja eläinten hyvinvoinnille ovat korvaamattomat.

Pakkaus ja kuljetus

Koko toimitusketjumme on ilmasto-älykäs aina kotiovellesi asti.

Kuljetuskumppanimme ovat hiilineutraaleja. Tilausten pakkaamiseen käytämme kierrätysmateriaaleista valmistettuja kierrätettäviä pakkauksia ja noudatamme muovittomuus- ja jätteettömyyspolitiikkaa.

Muotiteollisuus aiheuttaa 10 prosenttia kaikista hiilidioksidipäästöistä ja 85 prosenttia kaikista tekstiileistä päätyy vuosittain jätteeksi. Me emme ole osa tätä.

Sertifikaatit

Ekta Helsinki on ensimmäinen suomalaisen muotibrändi, jolle on myönnetty Pohjoismainen Joutsen-ympäristömerkki, joka on yksi maailman tiukimmista ympäristösertifikaateista.

Olemme ylpeitä tästä sertifikaatista, joka takaa, että tuotteidemme elinkaari raaka-aineesta tuotteeseen asiakkaalle kuljetettuna on ilmastotietoinen, eettinen ja ekologinen.

Olemme saaneet myös Avainlippu-sertifikaatin, jonka saavat vain Suomessa valmistetut tuotteet, sekä Design from Finland -sertifikaatin.