World Ecolabel Day - Kauneus ja vastuullisuus kulkevat käsi kädessä

Tänään, 12 lokakuuta, vietetään merkillistä päivää, sillä World Ecolabel Day on koittanut! Päivän kunniaksi haluamme juhlistaa sitä, että Ekta Helsingin tuotteille on myönnetty ensimmäisenä suomalaisena tekstiilivalmistajana Joutsenmerkki.

Vastuullisuuden käsite ei ole yksiselitteinen tai helposti ymmärrettävissä. Vaateteollisuudessa vastuullisuus on moniulotteinen kokonaisuus, jossa voi hämääntyä helposti. Kun ympäristöystävällisyys, kemikaalit, kiertotalous ja muut vaateteollisuudessa vaikuttavat osa-alueet merkkaavat, voi parempien valintojen tekeminen tuntua tarpeettoman vaikealta. Kuluttajien selvitystyötä helpottaakseen tuotteille on mahdollista saada ulkopuolisilta tahoilta sertifikaatteja, joiden ansiosta vastuullisempien valintojen tekeminen helpottuu. Juuri siksi Ekta Helsinki on erityisen onnellinen tuotteille myönnetystä Joutsenmerkistä - haluamme asiakkaidemme voivan luottaa siihen, että Ekta Helsinki on aidosti vastuullinen toimija.

Vaikea saada - helppo valita

Joutsenmerkki on Pohjoismaiden virallinen ympäristömerkki ja yksi maailman vaativimmista ympäristösertifikaateista. Joutsenmerkki tarkastelee kokonaisvaltaisesti tuotteen ympäristövaikutuksia, ja merkin saamiseksi tulee läpäistä tarkat ja äärimmäisen tiukat kriteerit. Merkin kriteereissä huomioidaan tuotteen koko elinkaaren olennaiset vaiheet raaka-aineista ja tuotannosta aina kierrätykseen asti. Siksi olemme erittäin ylpeitä saadessamme kantaa titteliä ensimmäisestä suomalaisesta tekstiilituottajasta, jonka tuotteille merkki on myönnetty.

Joutsenmerkin tarkkaan hiottujen kriteerien läpäiseminen osoittaa luotettavasti, että tuotteemme ovat tehty ympäristön ehdoilla. Tekstiileissä huomiota kiinnitetään sekä raaka-aineisiin ja tuotannossa käytettäviin kemikaaleihin että tuotteiden laatuun ja kestävyyteen. Myös tuotanto- ja työolosuhteita sekä eläinten hyvinvointia tarkastellaan kokonaisvaltaisesti.

Haluamme asiakkaidemme tietävän varmasti, että tuotteitamme voi käyttää hyvillä mielin. Joutsenmerkki on tehnyt luotettavan ja kokonaisvaltaisen taustatyön kuluttajien puolesta.

Ekta Helsinki on osoitus siitä, että vastuullisuus ja kauneus voivat kulkea käsi kädessä. Tutustu ja rakastu Joutsenmerkittyihin neuleisiin!

Lämmöllä,

Team Ekta Helsinki